2874 - Lajmi_single | SHKK

LAJMET

11 August 2020 Shpërndaje:

Në Q.K Dubravë u realizuar trajnimi me titull “Menaxhimi i Zemërimit”

 

Sot në Qendrën Korrektuese në Dubravë, në kuadër të programit EQUIP, në trajnimin me titull “Menaxhimi i Zemërimit” u certifikua katërmbëdhjetë të dënuar të kësaj qendre. 
 

Programi EQUIP, është i hartuar për t'i motivuar të dënuarit që t'i ndihmojnë njëri tjetrit, si dhe  të mendojnë dhe veprojnë përgjegjshëm. 
 

Ky program, ka synim vetëdijesimin e të dënuarve në kontrollimin e sjelljeve të tyre.  
 

Po ashtu, me këtë program synohet të behët përkrahja e të dënuarve,  në mënyrë që sa më mirë e më lehtë t`i përballojnë situatat konfliktuoze
 

Trajnimi është udhëhequr nga trajnerët (zyrtarët për punë sociale): ZnjSuzana Gusturanaj dhe Z. Qerim Dervishaj. Në shpërndarjen e certifikatave morën pjesë; Drejtori i Qendrës Korrektuese Dubravë, z. Ismail Dibrani dhe stafi menaxherial 
 

Si përfundim, trajnimi u vlerësua i shkëlqyeshëm si nga ana e trajnerëve, e po ashtu edhe nga të burgosurit pjesëmarrës në këtë trajnim. 

 

Kthehu tek lajmet